Over mij

Als verloskundige heb ik een jarenlange ervaring in het begeleiden van vrouwen en hun partners bij de geboorte van hun kind. Tijdens dit werk werd mij duidelijk hoe belangrijk het is om écht aanwezig te zijn. Met aandacht. In verbinding. In verbinding met de mens tegenover mij én in verbinding met mijzelf.

De geboortes van onze drie dochters zijn de katalysator geweest in het ontwikkelen van mijn visie over zwangerschap geboorte en ouderschap. Elke zwangerschap bracht een ervaring met zich mee waarin ik nieuwe dingen ontdekte.

Ik ontdekte hoe fijn het is om een gedegen kennis te hebben van alle processen in een zwangerschap van een bevalling maar ook in de kraamperiode. Ik merkte hoe belangrijk het is om mij gehoord en gesteund te voelen. Zonder oordeel.

Ik heb ervaren hoe belangrijk het is om een netwerk van mensen om mij heen te hebben. Om goede tijden mee te kunnen delen. Of juist om ondersteuning te krijgen, in praktische zin of een luisterend oor.

Ik merkte hoe belangrijk het is om vanuit mijn hart te leven mijn eigen keuzes te maken. Te blijven voelen wat voor mij belangrijk is.

De kundaliniyoga bundelt al mijn kennis en ervaring. Het beoefenen en de intensieve opleiding heeft mij geholpen in verschillende fases van mijn leven. Het gaf me houvast en sturing toen het in mij stormde en alles om mij heen onzeker was. Het geeft me vleugels om me te blijven ontwikkelen en te groeien.

Het was en is voor mij de perfecte zelfzorg. Tijd en aandacht voor mij alleen. Los van alle rollen die ik heb. Het geeft me inzicht in mijn eigen gedachten en gevoelens. Het geeft mij moed het geeft mij focus en rust. Hierdoor ben ik in staat bewuster te ZIJN. Dit bewust ZIJN brengt mij in een diepere verbinding met wie ík werkelijk ben.

Een baby maakt verbinding. Al vanaf zijn vroegste bestaan. Om in verbinding te kunnen zijn met een ander moet je verbinding voelen met jezelf. De schoonheid en puurheid die je ziet in een pasgeboren baby is de schoonheid en puurheid die óók wij in ons dragen.

Met een open hart en met liefde voor je zelf in verbinding blijven. Met onszelf en de wereld om ons heen.

Alle leven is verbinding, en alle verbinding is liefde

Heb je vragen je kan altijd mailen: info@helencornelissen.com

Opleidingen en ervaring; ruim 10 jaar verloskundige, borstvoedingsexpert, KRI yogadocente, lid beroepsvereniging KYN, coachingsopleiding bij amethist developing people, massageopleiding bij embracing birth, opleiding baringspijn vanuit neurowetenschap, draagdoekconsulent en gespecialiseerd in hechting bij  instituut voor hechting. Moeder van 3 dochters. Ervaring met het begeleiden van baby's die prematuur zijn geboren. Bijscholen en verdieping is een proces dat een leven lang duurt.